Že jste rýži ještě nikdy nezapékali? Ale to je velká chyba. Zkuste to nyní a věřte, že nebudete ani trochu litovat, právě naopak.
Suroviny:
200 g bílé rýže
2 velká zralá rajčata
300 g mozzarelly nebo čedaru
3 stoužky česneku
1 velká bílá cibule
hrst čerstvé petrželky
sůl, pepř
olivový olej
Postup:
Rýži opět připravte podle návodu na obalu. Připravte si velkou zapékací mísu a lehce ji potřete olejem. Jakmile bude rýže uvařená, rozprostřete ji do mísy, osolte ji, opepřete a poklaďte na ni plátky nakrájených rajčat, plátky česneku a kolečka cibule.
Přidejte nasekanou petržel. Celý pokrm bohatě zasypejte nastrouhaným sýrem. Misku zapékejte v troubě po dobu 30 minut na 180 °C. Pokrm snězte ještě horký.
Náš tip
Pro výraznější chuť použijte dva druhu sýrů, například balkánský sýr a nivu.