Oblíbený je tento pokrm nejenom v asijských zemích, ale v jistých obměnách i v Jižní Americe.
Suroviny:
250 g bílé rýže
2 vejce
50 g Jidášova ucha
2 velké červené papriky
olej na smažení
sůl, pepř
pálivá mletá paprika
1 plechovka červených fazolí
Postup:
Ze všeho nejdříve uvařte rýži podle návodu na obalu. Pak dejte vařit na 10 minut do vroucí vody Jidášovo ucho. Na pánvi na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou papriku. Po 2 minutách přidejte červené fazole, pokrm osolte a opepřete.
Do pánve přidejte Jidášovo ucho a 5 minut restujte. V této fázi přidejte do pánve rýži, pokrm opět podle chuti osolte a opepřete a přidejte pálivou mletou papriku (může být samozřejmě i sladká). Vařte dalších 5 minut. Nakonec na rýži vyklepněte 2 vejce a přikryjte pánev na 3–4 minuty pokličkou.
Náš tip
Pokud nemáte Jidášovo ucho, sáhněte po hlívě ústřičné.