Pokrm máte hotový za pár minut a přidat do něj lze všechno, co zrovna máte po ruce v lednici.
Suroviny:
300 g velkých tygřích krevet
250 g bílé rýže
3 lžíce rostlinného oleje
1 menší cuketa
1 červená paprika
1 bílá cibule
2 lžíce sójové omáčky
3 stroužky česneku
1 lžíce červené kari pasty
2 lžíce limetové šťávy
Postup:
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mezitím v pánvi rozpalte olej. Osmahněte na něm cibulku a na plátky nakrájený česnek. Nyní přidejte na půlměsíčky nakrájenou cuketu, papriku a krátce orestujte. Vyjměte celý obsah z pánve a přidejte do ní oloupané krevety.
Osolte je, opepřete a pokapejte limetovou šťávou. Jakmile bude rýže uvařená, přidejte ji na pánev společně s trochou oleje a sójovou omáčkou. Restujte 5 minut.
Nyní přidejte kari pastu a všechnu zeleninu. Na závěr pokrm dochuťte solí, pepřem a zakápněte ještě trochou limety.