Do zelných placek můžete přidat také na kousky nakrájenou slaninu. Budou pak šťavnatější. Podávejte je s dipem podle chuti.
Ingredience: 15 placek
½ hlávky zelí
5 středně velkých brambor
3 lžíce hladké mouky
1 vejce
sůl, pepř
½ lžičky mletého kmínu
3 lžíce nasekané petrželky
olej na smažení
Postup:
Zelí nakrouhejte natenko. Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte vše do mísy a rukou promněte, aby brambory i zelí zkřehly. Přidejte vejce, mouku, sůl, pepř, kmín a petrželku.
Důkladně všechno promíchejte a směs nechte chvilku odpočinout. Pak z ní tvarujte placičky. Smažte je na oleji z obou stran dozlatova. Po usmažení je skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte je se zakysanou smetanou.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 kus: 6 Kč