Rádi si pochutnáváte na steaku? Pak vyzkoušejte ten tuňákový. Věřte, že zklamaní rozhodně nebudete.
Suroviny:
2 steaky z tuňáka
sůl, čerstvě mletý pepř
1 citron
svazek medvědího česneku
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
½ hrsti kešu oříšků
Postup:
Steaky z tuňáka důkladně osolte a opepřete čerstvě umletým pepřem. Pokapejte ho citronovou šťávou. Na pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Steak propékejte z obou stran tak dlouho, jak ho chcete mít propečený.
Aby byl medium rare, tedy napůl syrový, postačí vám z každé strany 3-4 minuty. Také záleží na tom, jak je vysoký. Mezitím si připravte dip.
Do mixéru vhoďte listy medvědího česneku, pár kešu oříšků, stroužek česneku, přidejte trochu citronové šťávy a lžíci olivového oleje.
Rozmixujte do jemné směsi. Tuňáka servírujte s opečenými bramborami nebo lehkým zeleninovým salátem. Dip můžete umístit na talíř vedle tuňáka nebo jím můžete maso potřít.
Náš tip
Tuňáka můžete osmažit na pánvi nebo upéct v troubě či ogrilovat.