Hummus se hodí jako pomazánka na slané pečivo nebo krekry, můžete si ho dát i jako dip k hranolkům z čerstvé zeleniny.
Potřebujete:
✿ 400 g sterilované cizrny
✿ 1 stroužek česnek
✿ 1 chilli papričku
✿ 1 lžičku římského kmínu
✿ 1 citron
✿ 1 lžíci pasty tahini
✿ sůl
1. Římský kmín rozdrťte v hmoždíři se špetkou soli. Česnek rozmáčkněte a zbavte slupky. Pokrájejte chilli papričku, vymačkejte šťávu z citronu a z cizrny slijte nálev.
2. Vše dejte do mixéru. Přidejte pastu tahini, 4–5 lžic studené vody a vše rozmixujte na hladkou kaši. Mixujte pomalu, postupně a trpělivě, hummus by měl být hladký a nadýchaný.
3. Konzistenci v případě potřeby ještě upravte trochou vody a opět důkladně promixujte. Povrch můžete posypat trochou chilli, ozdobit kuličkami cizrny, kousky papriky nebo bylinkami.