Italský dezert je svěží, lehký a zamilují si ho i vaše vnoučátka.
Suroviny:
200 ml silného espressa
50 ml amaretta
2 žloutky
50 g krupicového cukru
500 g mascarpone
100 ml smetany ke šlehání
15 až 20 cukrářských piškotů
2 lžíce holandského kakaa
Postup:
Uvařte espresso, nechte ho vychladnout a smíchejte s amarettem. Žloutky vyšlehejte s cukrem. Jakmile krém zesvětlá, máte hotovo. Do mascarpone vmíchejte žloutkový krém a dobře promíchejte. Vyšlehejte si šlehačku a přidejte ji do žloutkového krému.
Do průhledné mísy naskládejte první vrstvu piškotů namočených do kávy. Na ně rozprostřete první vrstvu krému. Pak pokračujte zase piškoty a na ně rozetřete krém. Finální vrstvu krému posypejte kakaem.
Náš tip
Tiramisu můžete oživit proložením plátků jahod, kiwi nebo jiného ovoce.