Suroviny:
1 kuře nebo 4 stehna
250 g mraženého hrášku
8 stroužků česneku
80 ml olivového oleje
4 větší brambory
250 ml bílého vína
250 ml kuřecího vývaru
1 lžíce oregana
hladkolistá petrželka
pepř
sůl
Postup:
Ve velké pánvi vhodné do trouby nebo v hrnci rozehřejte na mírném ohni olivový olej, přidejte stroužky česneku, brambory
a opékejte ze všech stran dozlatova. Opečené brambory vyjměte děrovanou naběračkou na talíř vyložený papírovou utěrkou, stroužky česneku odstraňte.
Do rozpálené pánve přidejte kuřecí kousky a opečte je ze všech stran dozlatova. Kuře vyndejte na talíř a do pánve přilijte bílé víno, které nechte zredukovat.
Do pánve s vínem vraťte brambory spolu s kuřecím masem a okořeňte je oreganem, granulovaným česnekem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Na závěr podlijte kuřecím vývarem a dejte péct do předehřáté trouby do změknutí na 30–40 minut.
Těsně před podáváním blanšírujte ve vroucí vodě 1–2 minuty mražený hrášek. Jednotlivé porce kuřete ihned podávejte s několika čtvrtkami brambor přelité vypečenou šťávou a posypané hráškem.
Recept se jmenuje podle restaurace, která ve 30. letech minulého století fungovala v Chicagu. Přivezli ho sem ze své vlasti italští přistěhovalci.