Do tohoto pokrmu můžete přidat i celer nebo petržel. Připravit ho můžete rovněž z krůtího nebo vepřového masa. Nenadálý chuťový rozměr dodají guláši také čerstvé bylinky.
Ingredience: 4 porce
600 g hovězí kližky
1 cibule
1 větší mrkev
olej
sůl
pepř
1 lžička mletého kmínu
2 lžíce sladké mleté papriky
500 ml vývaru
2 lžíce nasekané petrželky
Postup:
Maso nakrájejte na kostky, cibuli najemno a mrkev na kolečka. Na oleji opečte cibuli. Přidejte maso a opékejte, až se zatáhne. Pak přisypte papriku, kmín, důkladně promíchejte a nechte rozvonět.
Přilejte tolik vývaru, aby bylo všechno maso ponořené. Osolte, opepřete a duste pod pokličkou přibližně hodinku a půl. Následně přidejte mrkev, petrželku a duste ještě další půlhodinku. Podle potřeby v průběhu dušení dolejte vývar.
Doba přípravy: 120 min
Cena za porci: 60 Kč