Naložený sýr se vždycky hodí a doma v lednici ho můžete mít pro své hosty připravený praktický neustále.
Suroviny:
2 kusy hermelínu nebo camembertu
200 g balkánského sýra nebo sýru feta
hrst černých oliv
3 stroužky česneku
1 čerstvá feferonka
5 sušených rajčat
rostlinný olej
snítka tymiánu
1 větší bílá cibule
Postup:
Připravte si dvě uzavíratelné nádoby, nejlépe skleněné. Do jedné nakrájejte na kousky hermelín, do druhé balkánský sýr či fetu.
Do nádobky s hermelínem nakrájejte sušená rajčata. Přidejte trochu cibule nakrájené na kolečka, rozpůlenou feferonku a snítku tymiánu.
Do druhé nádoby nakrájejte olivy a opět přidejte trochu na kolečka nakrájené cibule a česnek. Oba sýry zalijte olejem V lednici nechte odležet alespoň jeden týden.
Náš tip
Kromě oliv nebo česneku můžete k sýru přidat i nakládané cibulky.