Vyzkoušejte tuhle skvělou rakouskou variantu na českou klasiku. Místo másla, cukru a tvarohu se knedlíky obalují ve sladké strouhance.
Potřebujete:
✿ 250 g brambor
✿ 300 g hladké mouky
✿ 120 g másla
✿ 150 g strouhanky
✿ 1 vejce
✿ 500 g švestek
✿ mletou skořici
✿ špetku soli
✿ cukr krupici
1. Brambory uvařte ve slupce. Oloupejte je, nastrouhejte najemno do mísy a osolte. Do mísy přidejte vejce, máslo, špetku soli a mouku. Vše smíchejte a vypracujte hladké těsto.
2. Švestky vypeckujte, pocukrujte a posypejte skořicí. Bramborové těsto vyválejte a tvořte knedlíky, do kterých zabalte ochucené švestky. Dejte je vařit do vroucí vody, dokud nevyplavou.
3. Na pánvi rozehřejte máslo a na něm osmažte strouhanku. Pak k ní přimíchejte cukr, knedlíky v ní obalte, a hned podávejte.