Poctivý hovězí vývar si můžete připravit také do zásoby a použít ho později na přípravu dalších polévek nebo i omáček. K tomu účelu můžete vývar také snadno zamrazit.
Ingredience: 4 porce
300 g hovězího masa na polévku
1 mrkev
1 cibule
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
sůl
6 kuliček nového koření
1 badyán
6 kuliček pepře
1 mrkev
kousek květáku
1 lžíce nasekané pažitky
2 natvrdo vařená vejce
Postup:
Maso dejte do hrnce, přidejte koření a zalejte 1,5 litru vody. Vařte přibližně 2 hodiny na mírném ohni. Půl hodiny před dohotovením přidejte nadrobno pokrájenou zeleninu. Po uvaření maso nakrájejte na malé kousky.
Polévku podávejte s vařeným vejcem a můžete ji zasypat i nakrájenou čerstvou petrželkou nebo zelenou natí cibulky.
Doba přípravy: 120 min
Cena za porci: 30 Kč