Lahodnou chutí tohoto džemu budete mile překvapeni. Podle barvy použitého ovoce může být světlý až tmavý.
Potřebujete:
✿ 1 kg angreštu, červeného, zeleného nebo směsi
✿ 250 g rybízu
✿ 350 g cukru krupice
1. Zralý angrešt zbavte okvětí a stopek, omyjte a vsypejte ho do hrnce. Přidejte rozmačkaný rybíz (může být červený, černý i bílý), podlijte trochou vody a na plotně rozvařte.
2. Poté směs prolisujte přes síto a znovu dejte svařit, až vznikne hustá kaše. Teprve pak do ní vmíchejte cukr a vše společně opět svařte.
3. Jestli už je konzistence správná, poznáte, když kapku směsi kápnete na talířek a kapka zůstane kulatá a po chvíli tuhne. Ještě horký džem naplňte do čistých nahřátých sklenic a až vychladne, uzavřete je víčky.