Žádná oslava se nemůže obejít bez žebírek. Možná už jste vyzkoušeli mnoho druhů marinád, ale tu, kterou vám představíme my, nejspíš ještě neznáte.
Suroviny:
1,5 kg hovězích nebo vepřových žeber
6 lžic medu
250 ml černého piva
3 lžíce worcesterské omáčky
3 snítky rozmarýnu
1 lžíce celých kuliček pepře
sůl, pepř
5 lžic olivového oleje
Postup:
Žebra si namarinujte půl dne dopředu. Na mariándu smíchejte med s černými pivem, worcesterskou omáčkou, solí, mletým i celým pepřem a olivovým olejem.
Přidejte také snítku tymiánu, a pokud chcete mít žebírka pikantní, neváhejte použít chilli omáčku, které se říká sriracha.
Žebírka do směsi ponořte a nechte odpočívat v lednici. Po uplynutí doby žebra umístěte na gril a během grilování je ještě potírejte marinádou.
Případně je dejte do zapékací mísy do trouby a podlijte je vodou. Pečte přibližně hodinu a patnáct minut při 190 °C.
Náš tip
K žebrům se nejlépe hodí čerstvý chléb a ideálně dobře vychlazené pivo.