Variant tohoto dezertu existuje nepřeberné množství. Nejlépe chutná s jahodami, borůvkami nebo malinami.
Suroviny:
1 balení cukrářských piškotů
3 hrsti čerstvého ovoce (jahody, borůvky nebo maliny)
500 ml zakysané smetany
1 vanilkový lusk
3 vanilkové cukry
6 lžic kakaa
1 lžička nastrouhané citronové kůry
2 lžíce medu
2 šálky silného espressa
Postup:
Uvařte si espresso a lehce do něj namočte všechny piškoty. Připravte si krém ze zakysané smetany, cukru, vanilkového lusku, citronové kůry a medu. Dobře promíchejte.
Na talířek si vyskládejte rovnoběžně tři piškoty, polijte je krémem a přidejte nakrájené ovoce. Do mřížky opět vyskládejte tři piškoty.
Opět piškoty zalijte krémem a zasypejte ovocem a zase na něj vyskládejte piškoty. Poslední vrstvu krému posypejte kakaem a dozdobte ovocem.
Náš tip
Lehký dezert skvěle chutná i s čokoládovými hoblinkami.