Salát si dopřejte jako lehkou večeři anebo si ho vychutnejte třeba s pečenými žebry.
Suroviny:
3 velké zralé broskve
150 g sýru typu feta
3 hrsti salátu polníček
3 hrsti čerstvého špenátu
1 hrst vlašských ořechů
2 lžíce medu
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
1 lžíce plnotučné nebo kremžské hořčice
sůl a pepř
Postup:
Broskve omyjte, rozpulte, vyndejte pecku a z obou stran lehce ogrilujte na grilu nebo opečte na pánvi s trochou olivového oleje. Salát a špenát si propláchněte a nechte proschnout.
Připravte si zálivku z medu, citronové šťávy, olivového oleje, balzamikového octa, plnotučné hořčice, soli a pepře.
Na salát poklaďte rozpůlené nebo rozčtvrcené grilované broskve, přidejte vlašské ořechy a nakrájený nebo rozdrobený sýr.
Vše společně dobře promíchejte a pak salát zalijte nebo pokapejte zálivkou. Opět vše dobře promíchejte.