Velké žampiony jsou skvělou pochoutkou, když je naplníte. Můžete je plnit sýrem, masem nebo zeleninovou směsí. Nezapomeňte je ale za všech okolností provonět bylinkami.
Ingredience: 4 porce
8 žampionů portobello
1 červená paprika
200 g Lučiny
1 vejce
sůl
pepř
1 lžička lístků tymiánu
olivový olej
1 šalotka
nastrouhaný sýr na posypání
Postup:
Šalotku nakrájejte najemno a papriku na malé kostičky. Lučinu prošlehejte s vejcem. Osolte, opepřete a přidejte bylinky, papriku a šalotku. Houby důkladně potřete olivovým olejem a opečte je na grilu. Pak je naplňte směsí a nakonec posypte sýrem.
Vložte je ještě na malou chvíli na gril, ale předtím je přiklopte, aby se sýr náležitě roztekl.
Doba přípravy: 45 min
Cena za 1 porci: 30 Kč