Domácí paštika se hodí vždy, je lahodná a jemná.
Potřebujete:
✿ 500 g králičích jater
✿ 150 g másla
✿ 200 ml bílého vína
✿ 200 ml smetany ke šlehání
✿ 40 g slaniny
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ provensálské koření
✿ oregano, šalvěj
✿ sůl, pepř
✿ pár sušených brusinek
1. Třetinu másla rozehřejte, přidejte nakrájenou slaninu, nasekanou cibuli a česnek, vše orestujte. Pak přidejte na kousky nakrájená játra a zprudka je opečte.
Zalijte vínem, přidejte koření, větvičky oregana a šalvěje a duste do odpaření vína.
2. Poté zalijte šlehačkou, vyndejte větvičky koření, osolte a ještě chvíli duste, dokud šlehačka nezačne houstnout. Směs přelijte do vyšší nádoby, přidejte brusinky a ponorným mixérem rozmixujte dohladka.
3. Paštiku dejte do skleniček, povrch zalijte zbylým rozpuštěným máslem a skladujte v chladničce. Podávejte s chlebem či jiným pečivem, brusinkovým kompotem, nasekanou cibulkou, bylinkami apod.