Králičí maso je i pro teplé letní dny skvělá volba a i s netradiční přílohou krásně chuťově ladí.
Potřebujete:
✿ 300 g králičího masa
✿ 1 cibuli
✿ 1 mrkev
✿ 3 stroužky česneku
✿ 1 snítku řapíkatého celeru
✿ 150 ml bílého vína
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 150 ml vývaru
✿ sůl, pepř
✿ 500 g těstovin fettuccine
1. Maso nakrájejte na kousky. Mrkev a cibuli nadrobno, česnek rozdrťte. Z řapíku celeru sloupněte vnější tvrdá vlákna, lístky si dejte stranou a nakrájejte ho nadrobno.
2. Na rozehřátém oleji orestujte maso, pak přidejte cibuli, mrkev a česnek a krátce orestujte. Přilijte víno a vývar, směs osolte a opepřete, zakryjte a na mírném plameni poduste asi 30 minut.
3. Asi 10 minut před dokončením masa dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu al dente. Maso vyndejte a omáčku rozmixujte. Těstoviny sceďte, promíchejte je s masem a omáčkou a ozdobte pokrájenými lístky celeru.