Zdravá, avšak vydatná večeře může mít mnoho podob.
Suroviny:
7 velkých rajčat
250 g trvrdého strouhaného sýru
200 g mletého hovězího nebo vepřového masa
2 lžíce majoránky
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl, pepř
čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
Rajčata pořádně omyjte a odkrojte z nich vršek. Vydlabejte je. Jádřince smíchejte s mletým masem a přidejte k němu prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř a vše lehce osmahněte.
Směsí naplňte všechna rajčata a bohatě je zasypejte strouhaným sýrem. Rajčata můžete zapéct v troubě při 185 °C přibližně 20 až 25 minut nebo použijte třeba gril.
Grilujte stejně dlouhou dobu. Pokrm na závěr dozdobte čerstvou bazalkou.
Něco navíc
Máte-li rádi výrazné chutě, pak použijte nastrouhanou nivu nebo balkánský sýr.