Salát s tuňákem je na přípravu velice jednoduchý, piniové oříšky, které jsou zasyrova nasládlé a mají máslovou chuť, mu dodají ještě zajímavější rozměr.
Potřebujete:
✿ 500 g těstovin
✿ ½ červené papriky
✿ 1 citron
✿ hrst oliv
✿ 1 konzervu tuňáka
✿ hrst piniových oříšků
✿ zelenou petrželku
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě al dente. Papriku omyjte, zbavte jadérek a nakrájejte ji na tenké proužky. Olivy sceďte a nakrájejte je na kolečka, ¾ citronu nakrájejte na kolečka a ze zbytku vymačkejte šťávu.
2. Uvařené těstoviny sceďte a dejte do mísy. Rozdrobte do nich tuňáka z konzervy i s nálevem. Přidejte nakrájenou papriku a olivy, citronovou šťávu a lehce promíchejte.
3. Nakonec hotový salát bohatě posypejte piniovými oříšky, ozdobte zelenou petrželkou a můžete hned podávat.