Těstovinová varianta řeckého salátu. Chutná studený, ale můžete si ho dát i teplý.
Potřebujete:
✿ 1 hrst černých oliv bez pecek
✿ 400 g cherry rajčátek
✿ 1 malou okurku
✿ ¼ červené cibule
✿ 200 g sýru feta
✿ 500 g těstovin fusilli
✿ 1 lžíci bílého balsamika
✿ 1/4 hrnku panenského olivového oleje
✿ pár lístků polníčku nebo bylinky
✿ sůl, pepř
1. V osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Rajčátka a okurku omyjte, okurku a cibuli oloupejte. Rajčátka nakrájejte na poloviny, okurku na půlkolečka a cibuli na tenké proužky. Sýr feta na kostičky.
2. Po uvaření těstoviny sceďte, propláchněte studenou vodou a dejte do mísy. Přilijte balzamikový ocet a olivový olej, dochuťte solí a pepřem a promíchejte.
3. K těstovinám přidejte nakrájenou zeleninu, olivy a sýr, lehce promíchejte, případně dozdobte lístky polníčku nebo bylinkami. Dejte salát na hodinu vychladit do lednice a podávejte.