Není nad to nasbírat v lese houby a rovnou se pustit do vaření. Krémovou polévku si můžete připravit jak z čerstvých lesních, tak i z žampionů. Na talíři ji můžete dozdobit proužky opečené anglické slaniny.
Ingredience: 4 porce
● 3 brambory
● hrst čerstvých hub
● 1 cibule
● 1 stroužek česneku
● ½ lžičky drceného kmínu
● sůl, pepř
● 1 l zeleninového vývaru
● 100 ml smetany
● 3 středně velké brambory
● 2 lžíce másla
● snítka kopru
Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno a houby a česnek na tenké plátky. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Na lžíci másla opečte cibuli a po chvíli přidejte česnek a zhruba polovinu hub. Krátce opečte, vmíchejte kmín a nechte provonět.
Následně přidejte brambory, zamíchejte a vše zalejte vývarem. Polévku přiveďte k varu a vařte asi půl hodinky. Pak ji rozmixujte tyčovým mixérem na dokonale hladký krém. Osolte ji a opepřete podle chuti.
Ještě jednou přiveďte k varu, vmíchejte smetanu a pak ji stáhněte z ohně. Zbylé houby osolte, opepřete a opečte na másle dozlatova. Polévku rozdělte na talíře, přidejte houby a nasekaný kopr.
Příprava: 40 min
Cena za porci: 25 Kč