Vietnamská kuchyně vás zasytí, ale nikdy vám po ní nebude těžko.
Suroviny:
150 g kvalitního hovězího masa vhodného k přípravě minutkového steaku
3 mrkve
½ hlávky ledového salátu
½ salátové okurky
1 malá červená cibule
sezamová semínka
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce sójové omáčky
1 malá lžička rybí omáčky
1 čerstvá chilli paprička
2 lžíce olivového oleje
Postup:
Maso nakrájejte na tenké proužky a naložte ho na dvě hodiny do marinády ze sójové a rybí omáčky, chilli a sezamového oleje.
Na talíř rozprostřete salát, tenké plátky mrkve, proužky okurky a trochu červené cibule. Maso zprudka osmahněte na olivovém oleji.
Naservírujte ho na čerstvou zeleninu a nezapomeňte ho dozdobit sezamovými semínky, výpekem a ještě trochou chilli.
Náš tip
Salát můžete konzumovat i s bílou rýží, která se používá při přípravě sushi.