Můžete použít čerstvé i kompotované třešně. Pokud chcete chuti bublaniny dodat hloubku i jistou rafinovanost, promíchejte třešně ještě před zapracováním do těsta se skořicovým cukrem.
Ingredience: na 1 plech
● 280 g hladké mouky
● 6 vajec
● 50 g másla
● 1 lžička prášku do pečiva
● 180 g moučkového cukru
● 1 miska třešní
● ½ hrnku mletých lískových oříšků
Postup:
Do mísy oddělte žloutky a přidejte cukr. Vyšlehejte je do světlé a nadýchané pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozpuštěné máslo. Vmíchejte mleté ořechy a nakonec po částech přidávejte tuhý sníh z bílků.
Hotové těsto nalejte do formy vyložené pečicím papírem. Navrch dejte umyté a vypeckované třešně. Bublaninu pečte přibližně 35 minut v troubě předehřáté na 180 0C. Hotovou bublaninu nechejte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem a dozdobte čerstvými třešněmi.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 8 Kč