Červený rybíz má kyselejší chuť, a tak ho můžete nakombinovat i s černým. V zájmu sladšího vyznění lze přidat i na kousky nasekanou bílou čokoládu.
Ingredience: na 1 kulatou formu
● 200 g hladké mouky
● 5 vajec
● 1 lžička nastrouhané citronové kůry
● 50 ml rozpuštěného másla
● 100 g moučkového cukru
● miska červeného rybízu
● miska černého rybízu
Postup:
Žloutky s cukrem utřete do pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do žloutkové směsi zamíchejte mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru. Důkladně prošlehejte a pak postupně přidávejte do těsta sníh z bílků. Opatrně promíchávejte.
Těsto nalejte do formy vyložené pečicím papírem. Bublaninu pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 0C.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 7 Kč