Překvapte své blízké něčím, po čem se budou olizovat až za ušima.
Ingredience:
250 g máslových sušenek
150 g másla
500 g měkkého tvarohu
4 lžíce medu
1 zakysaná smetana
5 lžic krupicového cukru
2 vejce
3 hrnky malin
Postup:
Sušenky rozdrťte a zalijte je rozteklým máslem. Vzniklý korpus rozprostřete do dortové formy vystlané pečicím papírem.
Do kastrůlku nasypejte jeden hrnek malin, přidejte cca 2 dcl vody a med, počkejte, až se maliny s medem propojí a stáhněte je z plotny.
Mezitím si dejte péct do trouby korpus, cca na 15–20 minut při teplotě 150 °C. Smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, vejce a vytvořte hladký krém.
Jakmile bude korpus upečený, vlijte do něj připravený krém tak, aby byl rozvrstven rovnoměrně. Opět dejte dort péct do trouby, tentokrát na 180 °C na hodinu a půl.
Dort dozdobte vychladlým malinovým rozvarem, můžete přidat i čerstvé maliny nebo jahody. Nechte zákusek v lednici ztuhnout. Postačí mu zhruba dvě až tři hodiny.
Náš tip:
Aby byl krém ještě o kousek lepší, přidejte do něj nastrouhanou pomerančovou či citronovou kůru.