Rozplývá se na jazyku a neexistuje snad nikdo, komu by nechutnala. Vyzkoušejte ji ale i na trochu jiný způsob.
Ingredience:
1 hrnek krupicového cukru
½ hrnku oleje
1 hrnek plnotučného mléka
½ lžičky vanilkového extraktu
špetka muškátového oříšku
2 hrnky polohrubé mouky
3 dcl rumu
2 vejce
2 hrsti zralých třešní
Postup:
Přelijte do velké sklenice, například zavařovací, rum a přidejte do něj třešně. Měly by být všechny celé ponořené. Vyčkejte do druhého dne, aby získaly tu správnou rumovou chuť.
Polohrubou mouku smíchejte s vanilkovým extraktem, mlékem, vejci, muškátovým oříškem, olejem a cukrem. Mixérem promíchejte tak, aby se vše spojilo v celistvé těsto.
Plech vymažte olejem a vysypejte moukou anebo vystelte pečicím papírem. Těsto na plech rovnoměrně rozvrstvěte.
Nyní do řádků naklaďte třešně naložené v rumu. Bublaninu pečete na 180 °C, dokud nebude na povrchu zlatavá.
Že je bublanina hotová, poznáte tak, že doprostřed zapíchnete špejli. Nebude-li se na ni těsto lepit, vyndejte ji z trouby.