Suroviny:
2 pěkné steaky z tuňáka
½ malé sklenky oleje
2 stroužky česneku
1 lžička oregana
šťáva z poloviny citronu
½ lžičky soli
200 g zakysané smetany
nasekaná pažitka
½ lžičky kari koření
1 chilli paprička
mletý pepř
Postup:
Steaky z tuňáka osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Potřete celé kvalitním rostlinným olejem a posypte směsí, kterou připravíte z chilli, karí koření, utřeného česneku a oregana.
Nechte přibližně15 minut odpočinout při pokojové teplotě. Gril rozpalte, grilovací rošt potřete olejem a položte na něj maso.
Steaky grilujte z každé strany asi tak 8–10 minut. Čas nepřetahujte, tuňák musí zůstat vevnitř růžový, jinak bude suchý a nepochutnáte si.
Připravit si můžete i dresink. Smíchejte zakysanou smetanu s pažitkou, osolte a opepřete. Steak servírujte teplý, s opečeným bramborem a plátky citronu. Dresink podávejte zvlášť, aby si každý dopřál podle chuti.