Suroviny:
100 g jehněčího masa
4 lžíce citronové šťávy
2 lžíce červeného vinného octa
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1/2 lžičky pepře
2 lžičky oregana
sůl
tymián
Na tzatziki:
salátová okurka
2 lžičky citronové šťávy
1 lžíce čerstvého kopru
olivový olej
řecký jogurt
2 stroužky česneku
sůl
pita chléb
Postup:
Smícháme všechny ingredience na marinádu na maso, které nakrájené do směsi vložíme a necháme marinovat minimálně 6 hodin. Poté napícháme na špejle a připravíme špízy. Na rozpálené pánvi opečeme dozlatova.
Podáváme s tzatziki. Neoloupanou okurku nastrouháme, osolíme, přendáme na cedník a necháme okapat. Sůl z okurky vytáhne přebytečnou vodu. Přidáme kvalitní řecký jogurt, čerstvý nasekaný kopr, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, pepř a dle potřeb dosolíme.