Koriandr je dokonalý jak v podobě zelené bylinky, tak i mletého koření. Výborně se kombinuje s dalšími druhy koření, jako je masala, kari nebo kurkuma.
Ingredience: 4 porce
1 kg křídel
2 lžičky mletého koriandru
1 lžička nastrouhané citronové kůry
sůl, pepř
kousek zázvoru
100 ml oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
Postup:
Do misky nalijte olej. Přidejte nastrouhaný zázvor a prolisovaný stroužek česneku. Vmíchejte citronovou šťávu, kůru, koriandr a vše důkladně promíchejte. Křídla dejte do mísy, přidejte marinádu a znovu důkladně promíchejte.
Nechte křídla v chladu alespoň dvě hodinky. Poté je vyskládejte na gril a grilujte dozlatova. V průběhu grilování je nezapomínejte potírat zbylou marinádou.
Příprava: 60 min
Cena/porce: 35 Kč