Můžete je připravit i z kuřecích stehenních řízků, které jsou šťavnaté. Kromě cibule přidejte na špízy i cukety, papriky nebo malá pevná rajčata.
Ingredience: 4 porce
600 g vepřového masa
200 g anglické slaniny
2 cibule
100 ml oleje
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce protlaku z rajčat
1 lžička sušeného česneku
sůl
pepř
Postup:
Maso nakrájejte na kostky. Slaninu na silnější plátky a pak kostky. Cibuli nakrájejte na čtvrtiny. Na špejle postupně napichujte maso, slaninu, maso, cibuli a pak opět maso a slaninu.
V misce promíchejte oleje s protlakem, sójovou omáčkou, česnekem, solí a pepřem.
Směsí důkladně potřete špízy a nechte je dvě hodiny uležet. Můžete je nechat marinovat i přes noc. Poté je vyskládejte na grilovací tácek a grilujte. Špízy otáčejte, aby se pekly ze všech stran, a potírejte je zbylou marinádou.
Příprava: 60 min
Cena/porce: 65 Kč