Ochutnejte také oblíbený thajský Laab gai salát s výraznými chutěmi.
Suroviny:
700 g kuřecích prsou
4 lžíce citronové šťávy
2 červené cibule
hrst jarní cibulky
1 svazek koriandru
1 cm nastrouhaného zázvoru
1 lžíce rybí omáčky
1 chilli paprička
sůl, pepř, cukr
1 lžíce sezamového oleje
máta na dozdobení
Postup:
Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. Vložte je na půl hodiny do mrazáku.
Pak maso přendejte do mixéru a rozmixujte ho nahrubo. Přidejte k němu nastrouhaný zázvor, chilli, čerstvý koriandr a citronovou šťávu a ještě jednou rozmixujte.
Směs dochuťte solí, pepřem a trochou cukru. Do směsi nakrájejte červenou cibuli a hrst jarní cibulky.
Vše dochuťte sezamovým olejem a rybí omáčkou. Salát servírujte s lístky čerstvé máty.