Třešně udělají muffiny vláčnější a chutnější. Můžete také dát na vrchol každého celou třešničku i se stopkou, jako ozdobu.
Potřebujete:
✿ 120 g cukru krupice
✿ 40 g oleje
✿ 2 vejce
✿ špetku soli
✿ 150 ml mléka
✿ 250 g hladké mouky
✿ 1 prášek do pečiva
✿ 50 g hořké čokolády
✿ 200 g třešní
1. Většinu třešní vypeckujte, pár si nechte vcelku na zdobení – na jeden muffin jich budete potřebovat 4–5. Čokoládu nasekejte nahrubo.
2. Z bílků se solí ušlehejte tuhý sníh. Žloutky rozšlehejte s cukrem, přidejte olej, mléko a rychle zašlehejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Pak opatrně vmíchejte sníh a nasekanou čokoládu.
3. Do muffinové formy vložte papírové košíčky na pečení nebo ji vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Těstem naplňte košíčky a vmáčkněte do něj třešně. Pečte v troubě při 180 °C 25–30 minut. Hotové nechte zchladnout na mřížce.