Na žádné grilovací oslavě by neměla chybět vynikající kořeněná prsa, která zachutnají úplně každému.
Suroviny:
1 kg kuřecích prsou
6 lžic kvalitního medu
3 lžíce whisky
3 lžíce worcesterové omáčky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce limetové šťávy
hrst nasekané čerstvé petrželky
1 lžíce sladké papriky
sůl a pepř
Postup:
Kuřecí prsa pořádně očistěte a případně odblaňte. Připravte si marinádu z whisky, medu, worcesterové omáčky, olivového oleje, limetové šťávy, sladké papriky a čerstvé petrželky. Dobře promíchejte.
Kuřecí prsa osolte a opepřete a naložte aspoň na půl dne do připravené směsi a dejte vychladit do lednice. Půl hodiny před grilováním vyndejte kuřecí prsa z lednice a nechte je odpočinout při pokojové teplotě.
Nyní můžete maso ugrilovat. Jakmile bude na povrchu krásně zlaté, je hotové. Podávejte s pečenými bramborami, grilovanou zeleninou nebo čerstvým chlebem.