Marináda s exotickým názvem pochází z Argentiny a nejlépe se hodí ke steakům, ale i ke kuřecímu či krůtímu masu.
Potřebujete:
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 3 lžíce červeného vinného octa
✿ 1 hrst čerstvého oregana
✿ 1 hrst koriandru
✿ 2 hrsti hladkolisté petrželky
✿ 3 stroužky česneku
✿ 2 chilli papričky
✿ 1 lžičku kmínu
✿ sůl, pepř
1. Oregano, koriandr a hladkolistou petrželku omyjte, nechte okapat a otrhejte lístky. Ty pak nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte a nasekejte najemno, případně prolisujte.
2. Chilli papričky rozkrojte, zbavte je semínek a nakrájejte najemno. Všechny ingredience poté smíchejte v misce. Ochuťte solí a pepřem.
3. Přilijte olivový olej a ocet a vše promíchejte. Nechte marinádu odležet, chutě se mezitím spojí a budou výraznější. Lze použít i jako omáčku k hotovým masům.