Lehce pikantní marináda se dokonale hodí na vepřová žebírka, kuřecí křídla nebo jakýkoli masový steak.
Potřebujete:
✿ 250 g rajčatového pyré
✿ 1 střední cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 1 lžíci jablečného octa (či citronové šťávy)
✿ 1 lžíci hnědého cukru
✿ 1/2 lžičky skořice
✿ 1 lžičku hořčice
✿ 1 lžíci medu
✿ 1 lžíci sójové omáčky
✿ sůl, pepř
✿ chilli
1. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nasekejte nadrobno a prolisujte česnek. Na oleji orestujte česnek s cibulí a poté přidejte rajčatové pyré, ocet, cukr, skořici, sůl a pepř.
2. Nakonec přidejte med a sójovou omáčku, aby se marináda zabarvila do tmavě červenohnědé barvy. Směs prohřívejte 15–20 minut na mírném plameni, dokud nezíská hustší konzistenci.
3. Po vychladnutí do ní naložte maso, marinujte přes noc a při grilování maso potírejte.