Tato marináda je skvělá ke kuřecímu i vepřovému masu a je inspirována řeckou kuchyní.
Potřebujete:
✿ 1 kelímek bílého řeckého jogurtu
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžíci mleté červené papriky
✿ 1 lžíci oregana
✿ hrst zelené petrželky
✿ 1/2 lžičky soli
✿ 1/2 lžičky pepře
✿ 1 lžičku citronové šťávy
✿ špetku cayenského pepře nebo chilli koření
1. Do misky dejte řecký jogurt, přidejte papriku, oregano, nasekanou zelenou petrželku, sůl, pepř citronovou šťávu a cayenský pepř nebo chilli.
2. Vše důkladně promíchejte, pak přidejte prolisovaný česnek a znovu promíchejte. Připravenou marinádu dejte do větší mísy a naložte do ní maso – obalte ho ze všech stran a nechte ideálně přes noc rozležet.
3. Toto množství marinády vystačí na asi na 500–750 g vepřových nebo kuřecích plátků, hodí se i na kuřecí křidélka – díky marinádě se na grilu nepřipaluje kůže.