Pikantní varianta je skvělá samotná i jako příloha.
Potřebujete:
✿ 500 g brambor
✿ 2 stroužky česneku
✿ sůl
✿ ¼ hrnku vody
✿ 2 lžíce rajského protlaku
✿ 1 lžíci solamylu
✿ 2 lžíce medu
✿ 2 lžíce oleje
✿ 1 cm čerstvého zázvoru
✿ 2 lžíce sójové omáčky
✿ 2 jarní cibulky
✿ ½ červené cibule
✿ 1 lžíci rýžového octa
✿ 1 lžíci sezamových semínek
✿ 1 lžičku chilli
1. Brambory nakrájejte na hranolky nebo měsíčky. Dejte je na plech s pečicím papírem, osolte, pokapejte olejem a promíchejte. Pečete při 200 °C asi 20 minut.
2. Na oleji orestujte najemno nasekaný zázvor a česnek. Přidejte na kousky nakrájenou cibuli, jarní cibulku, protlak, sójovou omáčku, ocet a orestujte. V hrnečku rozmíchejte škrob s vodou a přilijte do pánve. Přidejte med, chilli a promíchejte.
3. Do omáčky nasypejte pečené brambory a promíchejte, aby byly obalené. Servírujte posypané sezamovými semínky a jarní cibulkou.