Bramborová pečená „omeleta“ chutná teplá i studená. Můžete přidat i klobásu, či slaninu.
Potřebujete:
✿ 500 g brambor
✿ 2 červené papriky
✿ 4 cherry rajčátka
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 6 vajec
✿ 50 g tvrdého sýra
✿ 4 lžíce olivového oleje
✿ 4 lžíce nasekané petrželky
✿ sůl, pepř
1. Den předem si předvařte 15 minut brambory ve slupce. Druhý den je oloupejte a nakrájejte na plátky.
Omyjte zeleninu, papriku zbavte jadérek a nakrájejte ji na proužky, rajčátka nakrájejte na čtvrtiny, cibuli nakrájejte na kolečka, česnek nadrobno.
2. Formu vymažte olejem a naskládejte první vrstvu brambor, osolte je a opepřete. Na ně dejte kolečka cibule a proužky papriky, česnek, a poté opět vrstvu brambor. Horní vrstvu by měly tvořit brambory.
3. Vajíčka rozšlehejte s nastrouhaným sýrem a přelijte jimi brambory. Pečte 20 minut v troubě při 180 °C. Podávejte posypané petrželkou.