Nočky můžete před vařením ozdobit proužky, když je přejedete vidličkou.
Potřebujete:
✿ 600 g brambor
✿ 1 vejce
✿ 100 g hladké mouky
✿ sůl
✿ 1 lžíci oleje
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 120 g listového špenátu
✿ 250 g ricotty
✿ 50 g parmazánu
✿ pepř
1. Brambory předvařte ve slupce asi 15 minut. Ještě horké je oloupejte a nastrouhejte na struhadle či prolisujte.
Přidejte sůl, mouku a vejce a zpracujte na těsto. Na pomoučeném vále ho rozdělte na 4 části, z každé vytvarujte váleček a nakrájejte na 1cm kousky a obalte je v mouce.
2. Vařte ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, než vyplavou. Na pánvi rozpalte olej a za stálého míchání na něm smažte asi 2 minuty kostičky cibule. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a špenát a opékejte další 2 minuty.
3. Přidejte ricottu, asi 150 ml vody, ve které se vařily noky, parmezán a sůl. Promíchejte, dochuťte pepřem a solí a podávejte s noky.