Pokud chcete, aby se vám maso lépe špikovalo, dejte špek po nakrájení na špalíčky do mrazáku.
Ingredience: 4 porce
● 700 g hovězího masa
● 2 cibule
● 100 g špeku
● 3 sladkokyselé okurky
● 1 lžíce hořčice
● 600 ml hovězího vývaru
● 5 kuliček nového koření
● 1 lžička sladké mleté papriky
● 2 lžíce hladké mouky
● sůl, pepř
● 2 lžíce sádla
Postup:
Špek nebo slaninu nakrájejte na klínky. Do masa udělejte tenkým nožem zářezy a vsuňte do nich špek. Maso svažte provázkem, aby drželo tvar. Osolte a opepřete ze všech stran. V hrnci rozpalte olej či sádlo a maso na něm dohněda opečte a vyjměte. Pak udělejte základ na omáčku.
Pokrájenou cibuli a zbytek špeku orestujte dohněda, přidejte polovinu na nudličky nakrájených okurek, hořčici a také orestujte. Zaprašte moukou, chvilku míchejte, pak přidejte papriku, nové koření a zalijte asi půl litrem vývaru. Rozmíchejte a vraťte zpět maso.
Přiklopte a duste 1,5 hod doměkka. Podle potřeby podlévejte vývarem. Nakonec přidejte zbylé pokrájené okurky, prohřejte a dochuťte. Omáčku podávejte s nakrájeným masem, knedlíkem nebo s rýží.
Příprava: 90 min
Cena za 1 porci: 40 Kč