Suroviny:
100 g anglické slaniny
300 g kuřecích prsou
450 g těstovin
100 g fazolek zelených
100 g hrášku
1 paprika zelená
2 ks jarní cibulky
100 g polníčku
sůl mořská
pepř
Na zálivku:
6 lžic majonézy
6 lžic zakysané smetany
2 lžíce citronové štávy
1 stroužek česneku
150 g parmazánu
Postup:
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme ji dokřupava v rozehřáté pánvi. Vyjmeme a na stejné pánvi a vypečeném tuku ze slaniny opečeme osolené a opepřené kuřecí maso. Když je kuřecí hezky dozlatova, tak jej vyjmeme a necháme vychladnout.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Na poslední 4 minuty k nim ještě přidáme povařit fazolky a na poslední minutu hrášek.
Slijeme a prolijeme v cedníku pod tekoucí studenou vodou. Uvařené těstoviny dáme do mísy. Přidáme k nim slaninu, na kousky nakrájené kuřecí maso, papriku, jarní cibulku a polníček. Takto vše pořádně promícháme.
Nyní si vyrobíme zálivku. Prošleháme všechny přísady na dressing a podle chuti osolíme i opepříme. Přilijeme do mísy a promícháme. Nakonec vše posypeme nastrouhaným parmazánem. Podávat můžeme s krutony nebo opečeným chlebem či křupavu bagetkou.