Suroviny:
750 ml mléka
500 ml vanilkové zmrzliny
100 g jahod
lžička krupicového cukru
čokoládová poleva
200 ml smetany ke šlehání
třešnička na ozdobu
Postup:
Všechny ingredience si vyskládejte na pracovní pult a můžete se pustit do mléčného koktejlu. Mléko rozmixujte společně se zmrzlinou a očištěnými jahodami, pokud jsou jahody kyselé nebo jen máte sladší jazýček, můžete přidat lžičku krupicového cukru.
Vyšlehejte si smetanu, aby byla pořádně hustá. Nandejte si ji do cukrářského sáčku a můžete začít zdobit. Čokoládovou polevou ozdobte stěny sklenic.
Pak do nich opatrně vlijte připravenou jahodovo-zmrzlinovou směs a na závěr ozdobte ušlehanou šlehačkou. Vrch šlehačky můžete posypat čokoládovými hoblinami nebo přelít čoko polevou a na závěr už jen zbývá položit koktejlovou třešničku.
Tip!
Vynikající jsou i maliny a k ozdobení osvěží lístky čerstvé máty.