Kdo by neměl rád tuhle českou letní klasiku…
Potřebujete:
✿ 250 g měkkého tvarohu
✿ 1 vejce
✿ špetku soli
✿ 200 g polohrubé mouky
✿ 225 g másla
✿ 30 jahod
✿ moučkový cukr
K podávání:
✿ cukr
✿ zakysanou smetanu, měkký nebo tvrdý tvaroh
1. Měkký tvaroh, vejce, sůl, mouku a 100 g rozpuštěného másla dejte do mísy, smíchejte a vypracujte hladké a vláčné těsto. Z něj vytvořte váleček a nakrájejte ho na menší špalíčky.
2. Každý špalíček prsty roztáhněte, doprostřed dejte jahodu nebo několik menších a zabalte do kulatého knedlíku. Knedlíky vkládejte do vroucí lehce osolené vody a vařte je asi 6 minut.
3. Podávejte zalité zbylým rozpuštěným máslem, posypané cukrem a podle chuti posypané nastrouhaným tvrdým tvarohem nebo rozdrobeným měkkým tvarohem, případně s kopečkem zakysané smetany.