Pokrm si dopřejte s opečenými bramborami nebo čerstvým pečivem.
Suroviny:
5 vajec
4 hrsti čerstvého listového špenátu
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
špetka muškátového oříšku
půl hrsti nasekaných kešu oříšků
sůl, pepř
Postup:
Na pánvi si rozehřejte trochu másla a dejte na něj orestovat na tenké plátky nakrájený česnek.
Ve chvíli, kdy česnek začne tmavnout, přidejte do něj všechen špenát, osolte ho a opepřete. Poté přidejte ještě špetku muškátového oříšku.
Duste pod pokličkou přibližně pět minut. Pak přidejte nasekané kešu oříšky a ještě jednou špenát dobře promíchejte.
Do špenátu udělejte několik důlků a do každého rozklepněte jedno vejce. Každé zvlášť lehce osolte a opepřete. Opět pánev zakryjte pokličkou a duste alespoň po dobu tří až pěti minut.
Nakonec pokrm zakápněte kvalitním olivovým olejem a můžete ho servírovat. Přejeme vám dobrou chuť.