Můžete je připravit z jakékoli bílé ryby. Pokud je nechcete smažit, stačí je vyskládat na plech, jen pokapat olejem a upéct v troubě.
Ingredience: 4 porce
● 600 g tresky
● 1 malá cibule
● 8 lžic ovesných vloček
● ½ lžičky mletého kmínu
● 2 lžíce nasekané petrželky
● sůl, pepř
● 1 vejce
● strouhanka na obalení
● olej na smažení
Postup:
Rybu natrhejte vidličkou nebo nakrájejte na malé kousky. Dejte do mísy, přidejte najemno nakrájenou cibuli, vejce, petrželku, ovesné vločky, sůl, pepř a kmín. Vše dobře promíchejte a nechte chvilku stát. Pak ze směsi vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance.
Smažte je na oleji dozlatova. Pak je skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Můžete podávat s dipem ze zakysané smetany smíchané s koprem, solí, pepřem a stroužkem česneku. Nezapomeňte karbanátky zakápnout citronem.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 50 Kč