Na grilování vybíráme pouze tužší druhy hub, například žampiony, hřiby apod.
Potřebujete:
✿ 400 g čerstvých pevných hub
✿ 1 žlutou papriku
✿ 1 zelenou papriku
✿ 1 cibuli
✿ 4 stroužky česneku
✿ 1 chilli papričku
✿ ½ citronu
✿ 1 lžičku tandoori koření
✿ 6 lžic olivového oleje
✿ pepř, sůl
1. Houby očistěte a seřízněte příliš dlouhé nožky. Papriky zbavte jadérek a nakrájejte je na čtverečky, cibuli oloupejte a rozdělte na plátky.
2. Připravte marinádu: smíchejte olej s kořením tandoori, chilli papričkou bez jadérek, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem a dochuťte pepřem. Vložte do ní houby, promíchejte a marinujte cca 2 hodiny.
3. Napichujte je střídavě s plátky paprik a cibule na jehly. Položte je na gril, opepřete a grilujte 3–4 minuty z každé strany.