Čím déle budete kotlety marinovat, tím lepší chuť potom budou mít.
Potřebujete:
✿ 8 vepřových kotlet
✿ 1/2 šálku kečupu
✿ 1/4 šálku hnědého cukru
✿ 1/4 šálku bílého octa
✿ 1/4 šálku pomerančové šťávy
✿ 1/4 šálku worcesterské omáčky
✿ 2 stroužky česneku, nebo lžíce sušeného
✿ 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu, rozdrceného
1. Připravte si marinádu: v misce smíchejte kečup, hnědý cukr, bílý ocet, pomerančovou šťávu, worcesterskou omáčku a prolisovaný česnek.
2. Do velké mísy nalijte 3/4 marinády, přidejte vepřové kotlety a důkladně je obalte marinádou. Mísu přikryjte a dejte odležet do chladničky na 8 hodin nebo přes noc.
3 .Vepřové maso grilujte přikryté na středním žáru 4-6 minut z každé strany; během posledních 3 minut maso hojně potírejte zbylou marinádou. Před podáváním ho nechte 5 minut odstát.