Tradiční pokrm zemí Blízkého východu si oblíbili lidé po celém světě.
Ingredience:
1 hrnek konzervované cizrny
1 větší bílá cibule
hrst čerstvé petrželky
2 stroužky česneku
1 lžíce mletého římského kmínu
sůl, pepř
1/2 lžičky sušené chilli papričky
1 lžička čerstvého koriandru
rostlinný olej podle potřeby
Postup:
Vhoďte do výkonného mixéru cizrnu, nasekanou cibuli, petrželku, koriandr, nakrájený česnek a všechno dohladka rozmixujte.
Směs podle chuti osolte a opepřete. Ze směsi vytvarujte kuličky.
Plech vystelte pečicím papírem a kuličky na něj umístěte. Troubu si předehřejte na 220 °C.
Kuličky potřete olivovým olejem a pečte hruba dvacet minut. Případně můžete kuličky usmažit v rostlinném oleji.